Aangepast vervoer

hyperlink documenten > Aangepast vervoer >

95 procent van onze cliënten zijn rolstoelgebruikers. Door deze rolstoelen zijn onze cliënten aangewezen op aangepast vervoer. Helaas is dit in onze samenleving niet voldoende uitgebouwd.

  • De chauffeurs van vervoermaatschappij De Lijn laten onze bewoners vaak aan de bushalte staan, uit onwetendheid hoe met hen om te gaan. Helaas is dit eerder regel dan uitzondering.

  • Door een overgrote vraag in de regio is het aanbod van aangepast gemeentelijk vervoer te beperkt. Hierdoor ontstaan ‘wachtlijsten’.

  • De ‘Belbus’ van De Lijn werd recent afgeschaft.

  • Om gebruik te maken van NMBS, moeten gebruikers met een handicap ruim op voorhand hun rit reserveren, een dagje onverwachts op stap gaan met de trein is voor hen niet mogelijk

Huize Walden beschikt gelukkig over een enthousiast team vrijwillige chauffeurs die onze bewoners naar hun gewenste bestemming brengen. Dagelijks zijn er tientallen ritten naar het dorp, het ziekenhuis, naar nabijgelegen voorzieningen, naar familie en vrienden van bewoners, … Daarnaast organiseren we elke week verschillende uitstappen in groep. Ter illustratie doe ik een greep uit de uitstappen van vorig jaar: kerstshoppen, Clouseau-concert, toneel Theater Stap, een gastronomisch etentje, een city-trip naar Amsterdam, …

Door de hoeveelheid van activiteiten en ritten, hebben we nood aan een nieuwe bus die voldoende uitgerust is om zowel individuele ritten als groepsritten te doen.